Even voorstellen Yvonne Ossevorth

 
Voorzitter Yvonne Ossevorth

Yvonne Ossevorth (57 jaar), is van oorsprong jurist en heeft na haar opleiding ruim vijftien jaar gewerkt in de VVT-sector (verzorgingstehuizen, verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties). Daar heeft ze kennisgemaakt met bestuursondersteuning van directie en management, kwaliteitsmanagement en cliëntenwetgeving. Ze is secretaris geweest van een centrale cliëntenraad en ad interim ondersteuner van een ondernemingsraad. Op die manier bracht ze haar juridische opleiding in de praktijk. Naast deze loopbaan is ze altijd al actief geweest als auditor voor de Stichting Perspekt, dat doet ze nog steeds, vaak als voorzitter van een audit team. Dat werk was ook het linkje naar Huid Nederland, omdat ze daar zowel Hans Blaauwbroek als de vorige voorzitter Gineke Feenstra had leren kennen. 

Affiniteit met huidproblematiek heeft Yvonne door het ondervinden van huidirritaties na de coronavaccinaties en soms, wanneer zij stress ervaart, heeft zij last van eczeem.

Vanaf vorig jaar september heeft ze meegelopen met het bestuur en in december 2021 heeft ze de voorzittershamer overgenomen. “In december deed ik ook mee met de werkdag van Huid Nederland en ik merkte dat het onderwerp echt leeft in het land. Ik heb ook meegekeken bij de commentaarrondes van de richtlijnen en heb gemerkt dat Huid Nederland binnen de sector goed bekend staat. Ik heb echt zin om me op de inhoud van deze functie te storten en samen met de overige bestuursleden en projectmedewerkers de plannen van onze organisatie te realiseren!”

Naast het voorzitterschap van Huid Nederland is Yvonne zelfstandig adviseur op het gebied van juridisch advies, kwaliteitsmanagement en audits. Privé is ze een gepassioneerd duiker en liefhebber van de onderwaterwereld. Ook raakt ze geïnspireerd door kunst en cultuur, ze maakt zelf abstract keramiek en je vindt haar ook regelmatig in een museum (pas nog met medebestuursleden Maartje en Karin bij de Frida-tentoonstelling in Assen, een mooie gelegenheid voor hun eerste live meeting na de coronatijd waarin alle vergaderingen online plaatsvonden).

 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

Volg Huid Nederland