Patientenorganisaties


logo-allergievereniging

Allergie is een verzamelnaam van verschillende aandoeningen die allemaal worden veroorzaakt door eenzelfde ‘overdreven’ afweerreactie van het eigen lichaam.

Lees meer


logo-alopecia-1170x200-final-full

De Alopecia Vereniging is een patiëntenorganisatie voor alle mensen met elke vorm van haarverlies.

Lees meer

 


logo-cmtc

Voor mensen die lijden aan vasculaire malformaties (bloedvat afwijkingen), zoals CMTC (‘Van Lohuizen syndroom’) en het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar deze malformaties.

Lees meer


logo-debra

Bij Epidermolysis Bullosa (EB) is de hechting van verschillende huidlagen verstoord. De huid is gevoelig voor de minste wrijving of aanraking: ‘een huid zo teer als de vleugels van een vlinder’. Kinderen met EB worden ‘vlinderkinderen’ genoemd.

Lees meer


erythromelalgia

 

 

 

Erythromelalgia is een erfelijke, zeldzame neurovasculaire aandoening, met aanvallen van een rode verkleuring van de huid in combinatie met brandende pijn in en onder de huid.

Lees meer


logo-epp

Erytropoiëtische protoporfyrie (EPP) is een erfelijke stofwisselingsziekte, waarbij klachten vooral optreden door blootstelling aan daglicht, doordat zich bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes protoporphyrine ophoopt in het lichaam.

Lees meer


hailey-logo

De ziekte van Hailey-Hailey is een zeldzame erfelijke blaarvormende huidaandoening, die zich pas openbaart op jong volwassen leeftijd.

Lees meer

 


logo-hevas

HEVAS is een ouder- en patiëntenvereniging voor Hemangiomen en Vasculaire malformaties.

Lees meer


hpv-logo

Hidradenitis suppurativa (HS) is een chronische huidziekte, gekenmerkt door steeds terugkerende ontstekingen van de haarzakjes. Vaak op dezelfde plaats, in lichaamsplooien.

Lees meer


logo-overmatigzweten-nl

Hyperhidrosis

Bij overmatige transpiratie is er sprake van een te hoge activiteit van de centrale thermostaat of geleidende zenuwen. Hyperhidrosis wordt veroorzaakt door overactiviteit van één type zweetklier, een eccriene klier.

Lees meer


logo-hukas

Huidkanker is de meest voorkomende kanker in Nederland en het aantal neemt nog steeds toe.   

Lees meer


logo-ichthyosis

Vereniging voor Ichthyosis Netwerken is een koepel van netwerken van mensen met vormen van Ichthyosis.

Lees meer


logo-lichen-planus-gecentreerd

Lichen planus (LP) is een ontsteking van huid en/of slijmvliezen en kan op veel verschillende plaatsen op en in het lichaam voorkomen. De aandoening is veelal chronisch!

Lees meer


logo-st-melanoom

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. Er zijn verschillende soorten huidkanker. De drie meest voorkomende soorten zijn in volgorde van het aantal gevallen: basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom en melanoom. 

Lees meer


logo-ver-mensen-brandwonden

De Vereniging van Mensen met Brandwonden is een club van en voor mensen met brandwonden en mensen die necrotiserend fasciitis hebben doorgemaakt

Lees meer

 


logo-nfvn

Neurofibromatose (NF) - een erfelijke aandoening waarbij goedaardige gezwellen (neurofibromen) op zenuwen kunnen ontstaan. Er bestaan twee vormen van neurofibromatose, NF1 en NF2.

Lees meer


logo-nevus-netwerken

Vereniging voor mensen met aangeboren reuzenmoedervlekken, voor hun familieleden en/of voor hun directe omgeving. 

Lees meer


nlnet-logo

Hét patiëntenplatform voor mensen die te maken hebben met lymfoedeem en lipoedeem, waar zowel patiënten als professional zich kunnen aansluiten 

Lees meer

 


nvle-logo

De NVLE zet zich in voor mensen met lupus, APS, sclerodermie en MCTD.

Lees meer


logo-pn

Psoriasis is een veel voorkomende, niet besmettelijke chronische huidaandoening met roodheid, schilfers, jeuk en soms pijn. 

Lees meer


cropped-cropped-logo-2-ls-passend-2

Stichting Lichen Sclerosus

Lichen sclerosus (LS) is een chronische huidaandoening in het genitaal gebied, waarbij jeuk op de voorgrond staat.

Lees meer


logo-st-sclerodermie

Bij wie systemische sclerosus of sclerodermie heeft, lijkt het bindweefsel ‘op hol te zijn geslagen’. Het gevolg is dat het lichaam strakker en harder wordt. “Het lijkt alsof je gevangen zit in een harnas”, zo omschrijven sommigen hun lichaam.

Lees meer


logo-wijnvlek-sturgeweber

NEDERLANDSE VERENIGING VOOR MENSEN MET EEN WIJNVLEK OF STURGE-WEBER SYNDROOM

Het duidelijkste kenmerk van het Sturge-Weber syndroom is een wijnvlek in het gezicht, rondom en/of boven het oog. 

Lees meer


logo-stsn

Tubereuze Sclerosis Complex of ook wel de ziekte van Bourneville genoemd, is een erfelijke ziekte, die gepaard kan gaan met afwijkingen van de huid, de hersenen, de nieren en andere organen. 

Lees meer


logo-urticaria-nl

Het patiëntenplatform Urticaria zet zich in voor patiënten met (chronische) urticaria en behandelend artsen en zorgverleners

Lees meer

 


logo-ae

De Vereniging voor het Hereditair Angio Oedeem en Quincke’s Oedeem (HAE en QE) is een patiëntenvereniging voor mensen die direct of indirect met het HAE of QE te maken hebben.

Lees meer


logo-vmce

Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem - een chronische huidaandoening, die gepaard gaat met roodheid, zwellingen, vochtblaasjes, vochtafscheiding en kloofjes. Het belangrijkste kenmerk is vaak heftige jeuk.

Lees meer


vitiligo-nl-logo-30

Vitiligo is een aandoening waarbij de huid en het haar pigment verliezen en waarbij melkwitte plekken van verschillende grootte en vorm ontstaan.

Lees meer

 
 

Contactgegevens

073 - 22 00 433 
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

Volg Huid Nederland

𝕏