Introductie kennispagina

Hoe je jeuk, pijn, vermoeidheid en verminderde energie combineert met je werk is voor iedereen net weer even anders. Wat jij nodig hebt om te (blijven) werken, hangt onder andere af van;

het verloop van je aandoening
je beperkingen
de hoeveel klachten die je tijdens je werk hebt
wat voor functie je uitoefent
welke ondersteuning je vanuit je omgeving krijgt

Daarnaast is het handig als je van jezelf goed weet wat je wel en niet kunt en dat aan je omgeving weet uit te leggen. Maar hoe doe je dat? Wat zeg je bijvoorbeeld, wanneer zeg je het en op welk moment?

Werken is meer dan alleen geld verdienen. Zeker als het werkzaamheden zijn waar je veel plezier in hebt. Je hebt contact met diverse mensen, je doet nieuwe kennis en ervaringen op en je ontwikkelt jezelf als mens en als professional. Ook als je een chronische aandoening hebt, is werken van belang. Aan de ene kant geeft het afleiding en ben je niet de hele dag met je gezondheidsklachten bezig, aan de andere kant wil je ook gewoon aangesproken worden op jouw kennis en vaardigheden.Soms loop je tegen knelpunten aan op je werk. Daarom vind je op deze pagina meer informatie over verschillende onderwerpen die met werk te maken hebben.

Solliciteren
Communiceren op je werk
Re-integratie
WIA-procedure
Werken met en uitkering
Werken als zelfstandige

Andere belangrijke vragen die vaak voorkomen zijn:

Waar vind je de juiste ondersteuning?
Wat zijn je rechten en plichten?
Als werken in loondienst niet (meer) gaat, is werken als zelfstandige dan een optie?
Wat doe je als je net klaar bent met je studie en graag wilt werken?

Antwoorden op deze vragen vind je op deze pagina’s. Heb je een vraag die hier (nog) niet bij staat? Stel deze dan aan de arbeids- en gezondheidsexpert.

 
 

Contactgegevens

073 - 22 00 433

taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland