Informatie en voorlichting

 

Voorlichting, informatieverstrekking en het bespreekbaar en draaglijker maken van het leven met een huid- of haaraandoening zijn belangrijke doelstellingen van Huid Nederland.

De huid kent vele aandoeningen. Van kanker tot moedervlekken en allergie. Van eczeem tot psoriasis. Van spataderen tot infecties. Van wratten tot geslachtsziektes. Volgens de NVDV zijn er meer dan 2000 soorten huidaandoeningen. Alleen in Nederland al hebben ca. 5 miljoen mensen een huidaandoening, daarvan meer dan de helft een chronische huidaandoening. Daarom is kennis van deze aandoeningen en de vaak verstrekkende gevolgen, belangrijk.

Wat alle huidaandoeningen gemeen hebben, is het voelbare en zichtbare: de huid is de eerste kennismaking met een ander persoon. De kwaliteit van leven is zeer afhankelijk van al dan niet gaaf zijn van een huid, van een goede geur en kleur, maar ook van hoe de huid voelt.

Juist daarom zijn interactieve patiëntencontacten, een goede website met verwijzing naar de diverse verenigingen, links naar informatieve dermatologische websites, goed informatiemateriaal en vertegenwoordiging van huid- en haarpatiënten op effectieve locaties en momenten onmisbaar.

 
 

Contactgegevens

073 - 22 00 433

taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏