Veelgestelde vragen

 
Moet ik mijn voeding aanvullen met supplementen voor een gezonde huid?

In principe heb je bij een gezonde en gevarieerde voeding geen supplementen nodig. Er zijn zeker een aantal vitamines en mineralen die je huid goed ondersteunen, maar die vind je ook in reguliere voeding (zie pagina Huid & Voeding). Met vitamine D als uitzondering, daarvoor luidt nu het advies om een dagelijkse extra inname van 10 mcg. aan te houden voor kinderen, zwangere vrouwen en mensen die weinig buiten komen of hun huid bedekken. Voor mannen en vrouwen boven de 70 jaar is dit 20 mcg.

 
Is veel water drinken het wondermiddel voor een gezonde en mooie huid?

Dit werd heel lang gedacht en ook verkondigd door topmodellen en acteurs, maar het blijkt toch een mythe te zijn. Water passeert het lichaam namelijk te snel om effect te hebben op de huid. Geen water dus? Toch wel! Je kunt beter je dorst lessen met water dan met suikerrijke drankjes of alcohol. Dat is beter voor je voedingspatroon en het scheelt heel wat kcal. Je kan water heel makkelijk een smaakje geven door er wat fruit, munt en/of komkommer aan toe te voegen.

Bron en meer info:

https://www.dr-jetskeultee.nl/mythe-heel-veel-water-drinken-helpt-je-aan-een-mooie-huid/

 
Krijg je puistjes van chocolade of melk?

Berichtgeving hierover lijkt per dag te wisselen, maar volgens de laatste grote internationale studies blijkt er toch wel een verergering door te ontstaan bij veel mensen. Goed om te weten dat dit enorm wisselt per persoon . Een duidelijke en betrouwbare manier om te achterhalen of dit bij jou het geval is, is het bijhouden van een eetdagboek. Zo kun je wellicht een verband ontdekken tussen bepaalde voeding en acne. Als je klachten niet verminderen, is het verstandig een dermatoloog te bezoeken die je wellicht verder kan helpen.

Bron en meer info:

https://www.dr-jetskeultee.nl/toch-relatie-tussen-voeding-en-acne/

https://www.dr-jetskeultee.nl/puistjes-door-chocolade-mythe-of-niete/

 
Kunnen 'superfoods' mij helpen?

De term ‘superfood’ is onbeschermd en helaas pure marketing. Denk aan gojibessen, chiazaad of bijenpollen. Gedacht werd dat bepaalde producten (vaak komen die van ver) extreem hoge hoeveelheden van bepaalde vitamines, mineralen of andere voedingsstoffen zouden bevatten en daardoor een gunstige uitwerking op je algehele gezondheid kunnen hebben. Inmiddels laten studies zien dat de effecten lang niet zo spectaculair zijn als voorspeld werd en dat we in onze eigen supermarkt heel veel producten hebben liggen met dezelfde of misschien wel meer voedingswaarde voor een lagere prijs. Denk aan kiwi’s, paprika en spruitjes (extreem veel vitamine C), spinazie (ijzer), noten (eiwitten en gezonde vetten).

 
Wat helpt mijn huid naast gezonde voeding?

Naast een gezond dieet, gevarieerde voeding met veel vers eten en weinig alcohol zijn er nog een aantal aspecten die je kunnen helpen. Voldoende slaap, dagelijkse beweging en de nodige ontspanning dragen allemaal bij aan het in stand houden van een zo gezond mogelijk lichaam.Heb je specifieke huidklachten en ben je daarvoor onder behandeling bij een arts, houd dan de adviezen van je arts aan.

 
 
 

Contactgegevens

06 - 40 31 48 02
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland