Medicatie en Zalven

 

Op deze pagina verzamelen wij informatie over medicatie en zalven in de breedste zin. Gerelateerde nieuwsberichten, de link naar onze Facebookgroep Medicatie & Zalven Tekorten en andere wetenswaardigheden.

wisselen van medicijnen

Nieuwe afspraken over het wisselen van medicijnen

Patiënten krijgen in de apotheek soms een ander medicijn mee dan zij gewend zijn. Er wordt dan gewisseld van medicijn, zonder dat daar een medische reden voor is. Dat kan leiden tot onrust, klachten en vragen bij patiënten. Patiëntenorganisaties, artsen, apothekers en zorgverzekeraars hebben nieuwe afspraken gemaakt over dit wisselen en daarvoor de ‘Leidraad Verantwoord Wisselen Medicijnen’ opgesteld. Daarin is geregeld wanneer het wisselen van medicijn om niet medische redenen mogelijk is en de verantwoordelijkheid van de voorschrijvend arts en de apotheker hierbij.

Lees verder op de website van de Patiëntenfederatie.

Of lees de Leidraad  Verantwoord Wisselen Medicijnen.

Meldpunt zalven en medicatie tekorten

Meldpunt zalven en medicatie tekorten

Op Facebook hebben wij een besloten groep opgezet om melding te maken van zalven en medicatie tekorten voor huid- en haarpatiënten. In deze groep kan iedereen (patiënten, artsen, apothekers etc.) zijn ervaringen delen over het zalventekort in Nederland. Huidpatiënten Nederland wil hiermee het probleem in kaart brengen. Dit is een besloten groep, dus alleen leden in de groep kunnen uw berichten zien.

 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

Volg Huid Nederland

𝕏