Project Huid in de Klas

 

foto-huid-in-de-klasOp 1 november jl. is het project Huid in de klas officieel van start gegaan. Voor het project is een subsidie van ZonMw toegekend en zijn financiële bijdragen van de NVDV en Menzisfonds verkregen. 

Huid Nederland ontwikkelt samen met de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) een lespakket voor leerlingen tussen de 8 en 12 jaar om kennis en inzicht te ontwikkelen met betrekking tot hun eigen huid en die van andere leerlingen. Hierdoor zullen gezondheidsrisico’s zoals zonverbranding kunnen worden verkleind en kunnen leerlingen hun eigen welbevinden en weerbaarheid ten aanzien van hun huid verhogen.

Het lespakket bestaat uit een leskoffer voor in de klas en een online leeromgeving. Er worden zowel nieuwe als bestaande leermiddelen van patiëntenverenigingen gebruikt, zoals een kwartet, een spreekbeurtpakket, een online component en video’s met uitleg en ervaringsverhalen.

Kinderen leren over de huid en over huidaandoeningen die iedereen kunnen overkomen zoals waterpokken, wratten en huidkanker. Wanneer kinderen begrijpen hoe de huid werkt, hoe huidaandoeningen ontstaan en hoe je de huid verzorgt, maken we de stap naar chronische huidaandoeningen. Wat is de oorzaak van een chronische huidaandoening zoals eczeem of psoriasis? Hoe verzorg je jezelf, en welke impact heeft een chronische huidaandoening? Het project is 1 november 2020 gestart en zal ongeveer 1,5 jaar duren.

Projectleider van Huid in de klas is dr. Jolien van der Geugten. Zij heeft ervaring met onderzoek naar gezondheidseducatie en het ontwikkelen van onderwijsmateriaal. Daarnaast heeft zij een zoon met een huidaandoening in de basisschoolleeftijd.

jolien3

 

Ben jij een leerling tussen de 8 en 12 jaar of een leerkracht van groep 5 t/m 8? 

Dan kun je het pakket gratis testen. Neem hiervoor contact op met netguegrednavneiloj.[antispam].@huidnederland.com

 
 

Laatste nieuws

02-08-2021 - Algemeen - Joris en de tijger
08-06-2021 - Algemeen - Vacature Secretaris
Naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

073 - 22 00 433

taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland