Project Huid in de Klas

 

Huid Nederland ontwikkelt samen met de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) een lespakket voor leerlingen tussen de 8 en 12 jaar om kennis en inzicht te ontwikkelen met betrekking tot hun eigen huid en die van andere leerlingen. Hierdoor zullen gezondheidsrisico’s zoals zonverbranding kunnen worden verkleind en kunnen leerlingen hun eigen welbevinden en weerbaarheid ten aanzien van hun huid verhogen.

Het lespakket bestaat uit een leskoffer voor in de klas en een online leeromgeving. Er worden zowel nieuwe als bestaande leermiddelen van patiëntenverenigingen gebruikt, zoals een kwartet, een spreekbeurtpakket, een online component en video’s met uitleg en ervaringsverhalen.

Kinderen leren over de huid en over huidaandoeningen die iedereen kunnen overkomen zoals waterpokken, wratten en huidkanker. Wanneer kinderen begrijpen hoe de huid werkt, hoe huidaandoeningen ontstaan en hoe je de huid verzorgt, maken we de stap naar chronische huidaandoeningen. Wat is de oorzaak van een chronische huidaandoening zoals eczeem of psoriasis? Hoe verzorg je jezelf, en welke impact heeft een chronische huidaandoening? Het project is 1 november 2020 gestart en zal ongeveer 1,5 jaar duren.

Projectleider van Huid in de klas is dr. Jolien van der Geugten. Zij heeft ervaring met onderzoek naar gezondheidseducatie en het ontwikkelen van onderwijsmateriaal. Daarnaast heeft zij een zoon met een huidaandoening in de basisschoolleeftijd.

huid-web-placeholder-400x400-01

 

Dit lespakket kan getest worden door leerkrachten en leerlingen van oktober t/m december 2021. Op basis van die ervaringen wordt een definitief lespakket beschikbaar gesteld in maart 2022. Wil je het lespakket testen? Stuur dan een e-mail aan jolienvandergeugten@huidnederland.com

 
 

Contactgegevens

073 - 2200433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 

 2021, Huid Nederland. Alle rechten voorbehouden. Huid in de klas is gerealiseerd door Huid Nederland i.s.m. dermatologen van de NVDV, Verpleegkundig Specialisten, onderwijsexperts en patiëntvertegenwoordigers. Financiering is verkregen van ZonMw, NVDV en Menzisfonds.