Massage bij huidproblemen

Massage en Huidproblemen

 

We spreken vandaag met Saskia Slooff, oprichter van Pepworks. Saskia heeft twee keer massages verzorgd tijdens het Happy met je Huid Festival in 2017 en 2018 en brengt graag onder de aandacht hoe fijn het is om als huidpatiënt een goede massage te ervaren.

Saskia, jij hebt je eigen massagesalon en je wil ontspanningsmassages juist graag bij huidpatiënten onder de aandacht brengen. Hoe komt dat zo?

Ja, dat komt eigenlijk omdat bij mij op mijn negende jaar werd vastgesteld dat ik psoriasis heb. Door deze huidaandoening weet ik zelf heel goed hoe het is om tegen onbegrip aan te lopen wanneer je een massage wil boeken.

Aanraking en massage is fijne manier om te kunnen ontspannen. Als je last hebt van een huidprobleem, kan het echter soms moeilijker zijn om je te laten aanraken. Maar wat als een masseur je met handschoenen aan wil masseren omdat je huid er ‘vreemd’ uitziet? Ik heb het echt meegemaakt, maar dan schiet de behandeling het doel van huidcontact en ontspanning helemaal voorbij.

Wanneer je niet lekker in je vel zit, letterlijk of figuurlijk, is het soms heel moeilijk om je te laten aanraken. Schaamte en/of onzekerheid zorgen ervoor dat je het moeilijk vindt om je te laten masseren. Ik had dat zelf ook, ik ging vroeger alleen voor een massage wanneer mijn huid rustiger was door medicatie en zelfs dan moest ik nog een drempel over voor ik echt een afspraak durfde te maken.

Ik kan me heel goed voorstellen dat meer mensen met een huidaandoening hier last van hebben. Toch is het ook voor huidpatiënten juist belangrijk om te kunnen ontspannen door middel van een massage, daarom ben ik Pepworks begonnen.

Dus jij hebt geïnspireerd door je eigen huidaandoening je beroepskeuze gemaakt. Hoe gaat dat dan, zo’n massage bij jou?

Ik heb een mooie ruimte en daar kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een infrarood cabine, een bubbelbad en een ontspanningsmassage aangepast aan jouw specifieke wensen. Heb je allergieën, reageert je huid slecht op bepaalde soorten olie of crème? Ik pas de behandeling er graag op aan. Kortom ik doe er alles aan om de ervaring voor jou zo ontspannen mogelijk te maken. Er is een heerlijk haardvuur, sfeervolle kaarsverlichting en natuurlijk mag een geurige verwarmde massageolie niet ontbreken. De hele behandeling is erop gericht om ervoor te zorgen dat jij weer lekker in je lijf te zit en ontspannen de deur uit gaat.

Nu lijkt het natuurlijk dat we dit alleen maar doen om reclame te maken voor jouw massagesalon, maar het is voor jou echt een passie om mensen te overtuigen van de weldaad van een goede massage, toch?

Ja, natuurlijk vind ik het leuk wanneer mensen naar mijn salon komen, maar ik denk ook graag mee over mogelijkheden bij iemand anders. Het is gewoon zo belangrijk dat ook huidpatiënten weten dat het wél mogelijk is om een prettige, ontspannende en verzorgende behandeling te krijgen. Mijn behandelingen zijn echt gericht op ontspanning van je lijf én de verzorging van je huid. Hiervoor gebruik ik speciale oliën die zijn afgestemd op je huidtype. Eventueel in combinatie met de sauna worden afvalstoffen extra goed afgevoerd. Het effect hiervan is een zachtere huid en een ontspannen gevoel. Hoe heerlijk is het om jezelf even te kunnen overgeven aan pure rust en verwennerij?

Meer informatie over mijn behandelingen vind je op www.pepworks.nl maar je kan me ook altijd een app sturen wanneer je vragen hebt!
Tel: 06 1788 7747 (liever niet bellen, ik antwoord altijd op een appje)

 
 

Contactgegevens

073 - 22 00 433 
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏