Huidverhaal Kirsten over eczeem

 

kirsten-mijn-huidverhaal-2bee28

Hi Kirsten, wij zijn benieuwd hoe jij de afgelopen periode hebt ervaren en of je ook effecten hebt gemerkt op je huidaandoening?

Op het moment van de lockdown was ik vreselijk druk, ik had een tv optreden bij Ladies Night en zou van alles gaan doen. Ik zat op dat moment ook helemaal onder het eczeem. En toen werd alles gecancelled… Ineens had ik, gedwongen, rust. Ik ging veel naar buiten, het was best lang heel lekker weer, ik heb veel gewandeld. En ineens zei iemand “Goh, wat ziet jouw huid er goed uit!” Zo gaat dat dan, ik ben daar zelf eigenlijk helemaal niet zo mee bezig, maar als iemand me er dan op wijst denk ik, “Oh ja, ik heb eigenlijk ook geen jeuk meer!”

De afgelopen weken ben ik weer heel druk geweest. Er kan weer van alles en ik ben bezig met de voorbereidingen voor mijn theatershow Sexperiment. Ik ben deze zomer artist in residence in het theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. Rekening houdend met de beperkingen van de anderhalve meter economie gaan we daar toch een mooie show neerzetten tijdens het theaterfestival Boulevard. En ja, wat steekt dan ook weer de kop op? Mijn eczeem! Zonder dat ik het doorheb zit ik weer overal te krabben.

Dus tegelijkertijd met het verruimen van de vrijheden na de lockdown is jouw eczeem eigenlijk weer ook weer aanwezig?

Ja, en daarbij heb ik nog eens hooikoorts. Ook niet handig in deze tijd dat iedereen je verdacht aankijkt als je loopt te niezen en proesten. Normaal ga ik in deze tijd veel naar zee, daar knap ik altijd heel erg van op. De zee, de zon op mijn huid, heerlijk! Maar ik kan nu niet zomaar de trein pakken, dat vind ik gewoon lastig.

Wat neem jij mee uit deze periode?
Ik denk dat we allemaal wel een soort reset hebben doorgemaakt en dat we nu iets minder als kippen zonder koppen in de rondte rennen. Misschien lukt het zelfs wel beter om ook af en toe eens ‘Nee’ te zeggen. De periode van lockdown gaf mij veel rust en ik had toen ook mijn hormooncrème helemaal niet nodig. Dus je ziet, het heeft bij mij toch vooral met stress en ontspanning te maken!

We wensen Kirsten veel succes met haar nieuwe voorstelling. Meer hierover lees je op haar website.

 
 

Contactgegevens

73 - 22 00 433

taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏