Wondplatform Nederland

 

logo-wondplatform-nederland

Wondplatform Nederland bestaat sinds 15 april 2010. Vanuit bevlogenheid en professionaliteit probeerden vele partijen betrokken bij wondzorg de krachten te bundelen. De praktijk had hen immers geleerd dat het begrip patiënt en (complexe) wond niet vanzelfsprekend, tegelijkertijd en op eenzelfde beleidsagenda terecht kwamen. 

Huid Nederland is in 2018 betrokken geweest bij de tot standkoming van de ontwikkeling van de kwaliteitsstandaard Complexe wondzorg, die recht doet aan professional en patiënt. De professionals die in dit platform samenwerken – medisch specialisten, paramedici, (wond)verpleegkundigen, verplegend en verzorgend personeel, huisartsen en verpleeghuisartsen – hebben zich in samenwerking met patiëntengroepen en industrie ten doel gesteld om een samenwerkingsverband op te zetten.

Het doel is om de wondzorg in Nederland te verbeteren door beschrijving van het gehele wondzorg proces. Bestaande richtlijnen en te ontwikkelen richtlijnen worden als basis gebruikt voor het wetenschappelijk deel van de kwaliteitsstandaard ‘Complexe Wondzorg’ en Huid Nederland blijft daar graag een bijdrage aan leveren.

 
 

Contactgegevens

073 - 22 00 433

taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏