Huidtherapeuten en PGO

 

In navolging van de sectoren waar jaren geleden begonnen is met digitale gegevensuitwisseling en de aansluiting van instellingen en zorgverleners op de PGO, gaat dat gebeuren voor de Paramedische beroepen, waaronder de huidtherapeuten.

De beroepsorganisaties werken met het Ministerie van VWS, Zorgverzekeraars en Patiëntenfederatie aan een landelijk programma voor de informatie-uitwisseling. Dit moet in de komende jaren zijn beslag krijgen en bijdragen aan digitale gegevensuitwisseling tussen zorgverleners en tussen patiënt en huidtherapeut. Afgelopen jaren zijn verkenningen naar een aantal onderwerpen uitgevoerd. Zo is bijvoorbeeld voor een aantal patiëntreizen uitgewerkt hoe een PGO de paramedische behandeling kan helpen.
Het Project PGO in Praktijk was een mooie aanleiding voor de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en Huid Nederland met elkaar in gesprek te gaan over deze onderwerpen. De intentie is om dat te blijven doen en waar mogelijk elkaars ervaringen, inzichten en kanalen te benutten. Concreet voor het project PGO in Praktijk gaan we samen na hoe huidtherapeuten hun patiënten kunnen vragen een PGO te gaan gebruiken en hun ervaringen te delen met het project PGO in Praktijk.

 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

Volg Huid Nederland

𝕏