Erkende expertisecentra zeldzame aandoeningen

Om de kennis over zeldzame aandoeningen te vergroten, wijst de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een aantal Expertisecentra aan. Onder deze expertisecentra zijn ook een aantal centra met specifieke kennis over huid- en haaraandoeningen. Erkende centra combineren goede multidisciplinaire zorg met leidend wetenschappelijk onderzoek, een bij zeldzame aandoeningen noodzakelijke combinatie.

Klik hier voor een lijst van de erkende expertisecentra relevant voor huid- en haarpatiënten. Deze lijst wordt ieder jaar geactualiseerd, zodra de nieuwe informatie bekend is, vermelden wij deze hier. Let op: je hebt altijd een verwijzing nodig van de specialist.

De erkende expertisecentra zijn ook vermeld op Orphanet, dit is de portaalsite voor zeldzame ziekten en weesgeneesmiddelen.

De website Zicht op Zeldzaam geeft een overzicht van patiëntenorganisaties, fondsen en expertisecentra voor zeldzame aandoeningen. Hier kun je op verschillende manieren zoeken naar de voor huid- en haarpatiënten relevante expertisecentra. Je kan via de zoekfuncties op zoek naar een organisatie, een zeldzame aandoening, een kwaliteitsdocument of een expertisecentrum.

expertisecentrum-8cc008-c32c12

 
 

Contactgegevens

073 - 22 00 433 
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

Volg Huid Nederland

𝕏