Huidpatienten testen PGO's

 

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app waarmee je toegang hebt tot jouw eigen gezondheidsgegevens. Het gaat dan om informatie die ergens anders opgeslagen is, bijvoorbeeld bij de huisarts of bij een specialist in het ziekenhuis. Tot nu toe waren deze gegevens niet altijd makkelijk in te zien. In een persoonlijke gezondheidsomgeving kan je ze eenvoudig verzamelen, beheren en delen. Daarnaast kan je zelfmeetgegevens toevoegen aan de PGO.
Aan de ontwikkeling van PGO’s kleven allerlei vraagstukken, zoals de uitwisseling van gegevens met verschillende informatiesystemen van hulpverleners, privacy en veiligheid en gebruikersgemak. De ervaringen van patiënten zijn daarbij van belang. Daarom worden PGO’s ook in pilots getest. Bij een aantal daarvan zijn huidpatiënten actief betrokken.

Het Erasmus UMC en PGO-leverancier IVIDO bieden in samenwerking met 2 dermatologen een gecontroleerd PGO-proeftraject aan een aantal mensen met urticaria en een aantal mensen met Netherton Syndroom.
Deze proefprojecten vinden conform het landelijk MedMij Afsprakenstelsel plaats binnen het zogeheten PROVES-programma. Het programma PROVES bestaat uit het begeleiden van gecontroleerde livegangen (GLG's) waarin echte gezondheidsgegevens tussen zorgverleners en een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van een geselecteerde groep patiënten worden uitgewisseld.

HuidNederland ondersteunt de invoering van PGO’s en benut deze proefervaringen graag om samen met de lidorganisaties dit voor huid- en haarpatiënten in praktijk te brengen. HuidNederland voert daarvoor momenteel een verkenning uit en bespreekt de resultaten daarvan binnenkort met de leden.

Ga voor meer informatie naar 

logo-medmij

 
 

Contactgegevens

073 - 22 00 433 
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏