Een gestroomlijnd multidisciplinair zorgtraject voor mensen met constitutioneel eczeem

Geplaatst op 13-11-2023  -  Categorie: Algemeen

De huidtherapeut als adviseur en begeleider in het zorgtraject voor mensen met constitutioneel eczeem

Per jaar krijgen ongeveer 150.000 mensen de diagnose constitutioneel eczeem. Meestal zijn dit kinderen, maar het aantal volwassenen dat eczeemklachten ervaart blijft moeilijk vast te stellen. Een chronische huidaandoening zoals constitutioneel eczeem kan veel impact hebben op het dagelijks leven voor de patient en hun naasten. Zowel de fysieke klachten (jeuk, pijn, slechte nachtrust), psychische & emotionele klachten met sociaaleconomische gevolgen spelen een rol.

Esther Tjin (hogeschool hoofddocent Huidtherapie, senior onderzoeker bij het lectoraat Innovatie van Zorgprocessen in de Farmacie, kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven bij Hogeschool Utrecht) doet onderzoek naar het optimaliseren van de eerstelijnszorg bij constitutioneel eczeem.

In het kader van de Dag van de Huidtherapeut schreef zij een blog waarin aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van een gestroomlijnd multidisciplinair zorgtraject voor mensen met constitutioneel eczeem in de eerstelijns zorg. Hierin beschrijft zij de essentiële rol van zelfmanagement van de patient en de bijdrage en rol van de huidtherapeut hierbij.

Lees hier het volledige bericht van Esther Tjin https://www.zonmw.nl/nl/artikel/kwaliteit-en-transparantie-de-paramedische-zorg/efficientere-eerstelijnszorg-bij

 

 

 

 

 


 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏