Hidradenitis in het nieuws

Geplaatst op 26-04-2022  -  Categorie: Algemeen

Recent verscheen er een aantal artikelen over hidradenitis superativa (HS) in het magazine Skin to live in van Novartis Dermatology. Het eerste artikel is een interview met Mirella van de Bunte, voorzitter van de Hidradenitis Patiëntenvereniging (HPV) en Peter van den Broek, projectleider bij Huid Nederland. 

Huid Nederland en de Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) hebben in kaart gebracht wat de ‘zorgreis’ is die mensen met hidradentitis suppurativa afleggen. Vanaf het moment dat ze klachten ervaren tot het moment dat ze de diagnose krijgen en moeten leven met deze chronische huidaandoening. Ze betrokken daarbij groepen patiënten voor kwalitatief (n=5) en kwantitatief onderzoek (n=81). Peter van den Broek, projectleider bij Huid Nederland, en Mirella van de Bunte, voorzitter van de HPV, vertellen hoe deze patiëntreis tot stand kwam en welke inzichten hierdoor zijn verkregen.  Lees het volledige artikel hier.

21-169-novartis-dermatology-skin-to-live-in-magazine-4-van-der-broek-bunte-401855-page-1

Tevens verscheen er een artikel over gespecialiseerde zorg voor HS-patiënten.

Dr. Hessel van der Zee is in 2016 gepromoveerd op onderzoek naar het ontstaan en behandelen van HS. Sindsdien werkt hij als gespecialiseerd dermatoloog op dit gebied bij het Erasmus MC en DermaHaven. Hij heeft gespecialiseerde spreekuren opgezet om de HS-patiëntenzorg te verbeteren, is medisch adviseur voor de Hidradenitis Patiëntenvereniging en schrijft mee aan Nederlandse en internationale richtlijnen. 

Lees het artikel over de speciale HS-HiCare hier.

En Barbara Horváth, dermatoloog in het UMC Groningen geeft haar kijk op de totaalaanpak van hidradenitis in een interview waarin zij verteld over de behandeling(en), richtlijnen en nieuwe ontwikkelingen.

Lees het interview met Barbara Horváth hier.


 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏