Hoe een verkeerde grap bij de Oscars tot meer bewustzijn leidt

Geplaatst op 07-06-2022  -  Categorie: Algemeen
Een verkeerde grap die leidde tot een handgemeen tussen de presentator van de Oscars en Will Smith zette de haaraandoening alopecia wereldwijd in de schijnwerpers. Hoewel we geweld natuurlijk niet goedkeuren, zorgt deze aandacht wel voor meer bekendheid voor deze aandoening en de steunbetuigingen zijn alom aanwezig. Ook de openheid van BN'er Nicolette van Dam, die bij een vakantiekiekje het verhaal over haar huidaandoening vitiligo deelt zorgt meteen voor aandacht in de pers over deze aandoening.
Toch zullen de meeste huidpatiënten deze steun vaak niet herkennen. De ernst van huidaandoeningen is meestal onbekend en veel huidpatiënten voelen zich onbegrepen en beschaamd. Of de aandoening en de effecten zijn onzichtbaar en de omgeving snapt daarom niet wat er aan de hand is, of de huid- of haarziekte is zeer zichtbaar en zorgt voor schaamte en onzekerheid in het contact met anderen.
Naast de pijn en andere ongemakken die deze aandoeningen kunnen veroorzaken is de psychosociale last dan ook zwaar. Kun je nog wel werken? Hoe beïnvloed het je sociale leven?
Wij vinden het belangrijk om breed aandacht te vragen voor al deze aspecten van het leven met een huid- of haaraandoening. Dat doen we bijvoorbeeld door de verschillende aandoeningen zoveel mogelijk in de schijnwerpers te zetten. Ook aandoening-overstijgend vragen we aandacht voor de klachten in allerlei vormen. Dit doen we met berichten op onze website, maar ook op onze socialmediakanalen Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.
Deel jij ook jouw verhaal met #ikhebeenhuidaandoening2022 #skindiseaseawareness2022 zodat we samen zorgen voor meer bewustzijn?

 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏