Huid NL en kwaliteit

Geplaatst op 31-12-2020  -  Categorie: Algemeen

Huid- en haarpatiënten leveren hun bijdrage aan de ontwikkeling van kwaliteitsrichtlijnen van medisch-specialisten. De mate van participatie kan echter verschillen. Voor een uitgebreidere vorm van patiëntenparticipatie kunnen wij een beroep doen op KIDZ-subsidie (Kwaliteit, Inzicht en Doelmatigheid in de medisch specialistische Zorg). HuidNederland heeft in 2020 voor een 4-tal richtlijnen financiering gekregen voor extra ondersteuning en achterbanraadpleging.
Bij twee richtlijnen bevindt dit zich in de beginfase:

  • ‘Veneuze Pathologie’ (spataderen, open been) samen met de Nederlandse vereniging voor mensen met een Wijnvlek of Sturge-Weber syndroom (NvWSVs)
  • ‘Keloïd en littekenhypertrofie littekenbehandeling’ samen met de Vereniging van Mensen met Brandwonden

Bij twee andere richtlijnen is de betrokkenheid al intensiever:

  • ‘Lymfoedeem’ samen met NLNet, het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem.
    Hier is de voorbereiding en afstemming van de inhoudelijke inbreng ondersteund en wordt met NLNet samengewerkt met de Borstkankervereniging (BVN) en St. Olijf (Netwerk voor vrouwen met gynaecologische kanker).
  • ‘Sinus Pilonidialis’ (haarnestcyste) samen met de Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV)
    Een haarnestcyste (sinus pilonidalis) is een ontsteking in de huid van de bilnaad. Deze huidaandoening is verwant aan hidradenitis en soms verwart men de aandoening ook wel met hidradenitis. De werkgroep die bezig is met de richtlijn rond sinus pilonidialis zal binnenkort een eigen Facebookpagina lanceren, vanzelfsprekend zullen wij dit hier ook melden.

Ook andere patiëntenorganisaties van huid- en haarpatiënten kan HuidNederland op vergelijkbare wijze ondersteunen bij de richtlijnontwikkeling van medisch-specialisten. Meer weten? Neem contact op met ons: tietilawk.[antispam].@huidpatienten-nederland.nl


 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏