Hyperhidrosis: hoe ga je om met onbegrepen klachten?

Geplaatst op 20-01-2023  -  Categorie: Algemeen

We hebben een extreme warme zomer achter de rug en iedereen heeft dit jaar waarschijnlijk wel eens flink getranspireerd. Dan heb je wellicht ook het ongemak gevoeld van een doorweekt kledingstuk of een sterke zweetlucht die ongewild om je heen hangt.

Mensen met hyperhidrosis hebben voor deze ongemakken geen hittegolf of een forse inspanning nodig. Ze zweten standaard meer dan gemiddeld, ook in rust.

De aandoening kan een sterke wissel trekken op het sociale leven van mensen en zelfs zo beperkend zijn dat men er een promotie op het werk door laat schieten. Men schaamt zich voor de associatie met slechte hygiëne en trekt zich het liefst terug. Het hoge aantal bezoekers (20.000 unieke bezoekers) dat maandelijks de website van de patiëntenvereniging raadpleegt, doet sterk vermoeden dat de incidentie hoog is, hoewel de vereniging zelf slechts 2500 leden telt.

Lees hier verder.

Dit artikel is gepubliceerd op voorspraak van de Nederlandse Hyperhidrosis Patiëntenvereniging met toestemming van de auteur en uitgever. Huid Nederland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het artikel. Voor nadere informatie of vragen verwijzen wij u naar Nederlandse Hyperhidrosis Patiëntenvereniging: https://www.overmatigzweten.nl/

 

 

https://www.overmatigzweten.nl/viewtopic.php?t=3642 )

 


 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏