In mijn ideale wereld zouden alle systemen met elkaar praten...

Geplaatst op 25-08-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Carla van Sluisdam

PGO DigiPeetje & Nieuwsgierig Carlaatje

'Hebben jullie zelf wel eens geprobeerd een PGO aan te maken?' Die vraag werd ons meteen gesteld in de startbijeenkomst van het project PGO Huid in Praktijk. Natuurlijk hadden DigiPeetje en Nieuwsgierig Carlaatje dat al lang gedaan. En zoals sommige deelnemers van de projectgroep al verwachtten hadden wij ook niet meteen alle gegevens in huis. Als betrokkenen bij het project waren wij zogenaamde early adaptors, dus wij maakten ons PGO al geruime tijd geleden aan. Tja, dat leverde bij ons allebei niet de gewenste resultaten op. 'Ligt dat nou aan mij?', vroeg DigiPeetje, 'ik doe wel eens vaker iets verkeerd als ik ergens een account moet aanmaken.' Maar ook nieuwsgierig Carlaatje die vaker meewerkt aan Beta versies van apps of websites beleefde dezelfde desillusie: "Wat heb ik hieraan? Mijn huisarts deelt geen gegevens, mijn ziekenhuis werkt niet mee... de apotheek werkt via diezelfde niet meegaande huisarts... hier kan ik niks mee! En dat moeten wij dan "verkopen" aan onze achterban? Lekker dan...'
Je begrijpt dat wij sceptisch, maar ook vol vragen, tips en ervaringsverhalen de gesprekken met de PGO-ontwikkelaars aangingen. Gelukkig vonden we gehoor en werd er beterschap beloofd met een nieuwe 2.0 versie van de app en website. En ja hoor, nu lukte het zelfs DigiPeetje om met zijn digideetje niet alleen voor zichzelf maar ook voor zijn vader een acccount aan te maken. En daar ook de nodige gegevens in te laden.
We zijn er nog niet, het is nog niet die ideale wereld waarin alle data veilig op één plek beschikbaar zijn. Maar eerlijk is eerlijk, telkens wanneer wij inloggen in de Ivido Persoonlijke Gezondheidsomgeving zien we verbeteringen. Er zijn meer zorgverleners aangesloten, dus je kunt van meer partijen jouw gegevens binnenhalen. De gebruikersvriendelijkheid verbetert ook steeds meer, zo kun je nu bijvoorbeeld zien wanneer je voor het laatst je gegevens van een bepaalde zorgverlener hebt binnengehaald in jouw PGO.
Onze ervaringen als gebruiker - en dus ook die van jullie - zijn nodig om de ontwikkelaars voeding te geven om het systeem zo goed mogelijk te verbeteren en verrijken. Schroom niet, deel je ervaringen met ons!
En mocht je er alleen niet helemaal uitkomen, neem gerust contact met ons op, dan kijken we even mee om je door de eerste stappen heen te helpen.
DigiPeetje & Nieuwsgierig Carlaatje
Kartrekkers PGO Huid in Praktijk

 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏