MENZISFONDS steunt Huid inde Klas

Geplaatst op 01-10-2020  -  Categorie: Algemeen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft een chronische huidaandoening. Dat betekent dat ieder kind wel te maken krijgt met een huidaandoening. Of ze het nu zelf krijgen of iemand in hun omgeving, denk aan waterpokken, eczeem, brandwonden en huidkanker. Je kent bijna allemaal wel iemand die dit heeft.

Er is meer kennis nodig over de werking en de bescherming van de huid. Daarnaast moet er ook meer bekendheid komen over  de impact van een huidaandoening op het leven.

Huidpatiënten Nederland ontwikkelt daarom een leskoffer en een website met educatieve materialen over de huid en huidaandoeningen voor leerlingen (8 tot 12 jaar). Dit zorgt voor meer kennis en bewustwording bij kinderen en leerkrachten zonder huidaandoeningen over huid en huidaandoeningen en draagt bij aan verbetering van het sociaal welbevinden van kinderen die wel een huidaandoening hebben.

Met de leskoffer en de website wordt in de klas door leerlingen en leerkracht aandacht besteed aan de huid en huidaandoeningen. Er komen spreekbeurtpakketten, gratis gastles van dermatoloog en kwartet over de werking van de huid. Hiermee beogen we acceptatie en betere kwaliteit van leven voor kinderen met een huidaandoening en betere bescherming en verzorging van eigen huid om bijvoorbeeld huidkanker te voorkomen.

Wij bedanken Menzis hartelijk voor de bijdrage aan het realiseren van dit project.


 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏