Psychosociale zorg bij huidaandoeningen

Geplaatst op 12-12-2023  -  Categorie: Algemeen

Heb jij er weleens over nagedacht dat een huidaandoening je niet alleen fysiek maar ook mentaal kan beïnvloeden? Een (zichtbare) huidaandoening kan leiden tot het vermijden van bepaalde sociale contacten en je kan last hebben van vooroordelen van andere mensen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een huidaandoening vaker last hebben van stress, angst, depressie en een verlaagd zelfbeeld.
58% van de patiënten met een chronische huidaandoening heeft een verhoogd risico op de aanwezigheid van psychosociale problemen en 91% van de mensen met psychosociale problemen heeft hier nog niet over gepraat met een zorgverlener.

Er speelt dus meer dan alleen de fysieke kant van een huidaandoening. Het kan een serieuze invloed hebben op jouw dagelijks leven en welzijn. Bij Huid Nederland doen wij ons best om niet alleen de fysieke kant van een huidaandoening te belichten, maar ook aandacht te besteden aan wat het van binnen met je kan doen.

Psychosociale zorg is essentieel voor mensen met een huidaandoening. Zorgverzekeringen spelen hierin een belangrijke rol. Naast de vergoedingen uit de basisverzekering kan er ook een beroep op de aanvullende verzekeringen worden gedaan. Maar let op, de laatste tijd veranderen er steeds meer dingen in de zorgverzekeringsmarkt en het is belangrijk om goed te kijken in hoeverre psychosociale zorg is opgenomen in de dekking van jouw zorgverzekeraar met betrekking tot jouw huidaandoening.

Op onze website hebben we veel handige informatie, ondersteuning en tips die je kunnen helpen als je psychosociale klachten hebt en/of over het onderzoeken en kiezen van een zorgverzekering. 

Bronnen:

https://huidnederland.com/themas/huid-en-psychosociale-zorg

https://huidnederland.com/een-passende-zorgverzekering 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏