Succesfactoren van Huid in de klas

Geplaatst op 08-12-2022  -  Categorie: Algemeen

Huid in de klas was Huid in de klas niet geweest zonder de projectgroep. De projectgroep bestond uit dermatologen, verpleegkundig specialisten, een leerkracht, een schoolleider, een didacticus en een aantal patiëntenvertegenwoordigers.

Tijdens verschillende online bijeenkomsten over een periode van twee jaar is het lespakket uitgedacht en kritisch besproken, waarbij ieders ervaringen en expertise goed tot hun recht kwamen. De positieve reacties vanuit zowel zorgprofessionals als het basisonderwijs geven ons het bewijs dat we een waardevol product hebben ontwikkeld.

Ondersteunend aan de projectgroep was er een juniorraad, waarbij kinderen hun mening gaven tijdens het ontwikkelen van het lesmateriaal. Vanwege corona kreeg dit een iets andere invulling. Maar desalniettemin hebben zij op verschillende momenten relevante suggesties kunnen geven.

Naast de projectgroep en juniorraad waren er ook verschillende samenwerkingspartners waardoor we beschikten over de juiste expertise en een relevant netwerk. Zo is er samengewerkt met NVDV, Univé, Under Your Skin Foundation, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en NVH.

35067251-46c1-4b33-a9a5-11e889b93455

In mei is een professionele promotievideo opgenomen samen met Edwin Rutten (‘Ome Willem’), dermatoloog Shiarra Stewart (IJsselland Ziekenhuis) leerkracht Monique Kamphuis, projectleider Jolien van der Geugten en kinderen met en zonder huidaandoening. Met de video kunnen we Huid in de klas nog beter op de kaart zetten. Onder leerkrachten kent bijna iedereen Ome Willem nog, van jong tot oud! Graag maken we van deze nieuwsbrief gebruik door iedereen die heeft bijgedragen nog eens hartelijk te bedanken! De video met Edwin Rutten bekijk je hier.

 


 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏