Terugkijken op urticaria awareness maand

Geplaatst op 24-10-2023  -  Categorie: Algemeen
Afgelopen maand stond in het teken van urticaria awareness. Op 1 oktober is het Wereldnetelroosdag; Huid Nederland en het Urticaria Facebookplatform hebben daar een urticaria awareness maand van gemaakt. In de hele maand oktober is er veel informatie gedeeld over de huidaandoening urticaria en zijn er verschillende online bijeenkomsten geweest.
Op 6 oktober gingen we op Instagram live in gesprek met Dr. Martijn van Doorn van het Erasmus MC. Hij vertelde over ontwikkelingen rondom de behandeling van de aandoening, nieuwe medicatie en een onderzoek waar hij zelf aan meewerkt naar gepersonaliseerde medicatie. Daarna heeft hij ruimschoots de tijd genomen om vragen van kijkers te beantwoorden. WIl je het gesprek nog eens terugkijken? Dat kan via deze link.
Op maandag 9 oktober hadden we een zoom bijeenkomst met Dr. Monique Gorissen. Zijn is (kinder) allergoloog en leefstijlarts. Ook is zij voorzitter van de Allergie Monitor. In haar presentatie ging zij in op urticaria en leefstijl. Wat zijn de do's en don'ts om je huid en je immuunsysteem rustig te krijgen? Wat zijn triggers en hoe kom je van de disbalans af? Ook deze bijeenkomst kun je terugkijken via onze website.
Op donderdagavond 2 november organiseren wij om 19.00 uur een Zoom Informatiebijeenkomst voor mensen met urticaria.
Bij deze bijeenkomst zijn aanwezig Camiël Berkhof van het Urticaria Facebookplatform en Carla van Sluisdam en Peter van den Broek van Huid Nederland. Zij vertellen over een aantal actuele onderwerpen en beantwoorden jullie vragen.
Waar gaan we het over hebben?
  • Informatiekaarten over urticaria
  • Nieuwe versie van de Cruse app en UAS7 vragenlijst
  • Nieuwe website Urticaria platform
  • Toekomst ontwikkelingen rond behandelingen en de nieuwe richtlijn voor dermatologen
  • Betrokkenheid van patiënten bij de gespreksonderwerpen - hoe staan jullie tegenover vragenlijsten en interviews
  • Terugkijken op de gesprekken met Dr. Martijn van Doorn en Dr. Monique Gorisssen
Wil jij aanwezig zijn bij deze online bijeenkomst? Geef je dan op via onderstaande button en je ontvangt enkele dagen voor de bijeenkomst de link om mee te doen aan de Zoom-meeting.

 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏