Update Lespakket Huid in de klas

Geplaatst op 23-12-2021  -  Categorie: Algemeen

Momenteel proberen verschillende groepen 5 t/m 8 het lespakket Huid in de klas.  De eerste reacties zijn positief! In februari 2022 kan de definitieve versie van lespakket gebruikt worden door heel Nederland. Het sluit aan bij de bouwstenen in het primair onderwijs, is flexibel inzetbaar, bevat toetsen en is gratis te downloaden via www.huidindeklas.

Het lespakket gaat over basiskennis van de huid, zonverbranding, veelvoorkomende huidaandoeningen zoals acne en voetschimmel en chronische huidaandoeningen zoals eczeem, vitiligo, alopecia en psoriasis.

Voor andere of zeldzame huidaandoeningen kan er op verzoek een extra werkblad gemaakt worden, als dit ervoor zorgt dat het pakket dan bij leerlingen met deze huidaandoening in de klas wordt gebruikt.

Gamification: Fruit Friends

We zijn in gesprek met verschillende partijen om een of twee verhaallijnen in de game Fruit Friends van Unive te realiseren. Deze game bestaat al en is gratis te downloaden en te spelen. Als je interesse hebt om mee te denken over de creatieve invulling van de verhaallijnen in het spel, stuur dan een bericht aan netguegrednavneiloj.[antispam].@huidnederland.com 

Hack the pressure

In november hebben ruim 40 studenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen van de opleiding Pedagogiek deelgenomen aan “Hack the pressure”: in een snelkookpan in een week een project uitwerken. Zij werkten allemaal aan lesactiviteiten voor Huid in de klas. Hier zaten veelbelovende ideeën bij om voor het lespakket.

Heel de huid

In het komende nummer van Heel de Huid verschijnen twee artikelen over het lespakket, waarvan een interview met Monique Kamphuis lid van de projectgroep Huid in de klas en leerkracht op een basisschool. Dit is mooie publiciteit! Mochten jullie ideeën hebben voor promotie van het lespakket in een nieuwsbrief of verenigingsblad, horen we dit graag.

 


 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏