Vraag om interview over jeuk, om de zorg te verbeteren

Geplaatst op 07-10-2022  -  Categorie: Algemeen

Namens Patiëntenfederatie Nederland delen wij de onderstaande oproepen.

Voor ervaringsdeskundigen:

Heeft u ervaring met jeukklachten? Het onderzoeksinstituut Nivel is op zoek naar thuiswonende mensen met jeukklachten die te maken hebben (gehad) met wijkverpleging. Ook zoeken we mantelzorgers van mensen met jeukklachten, om hun ervaringen te delen. De jeukklachten hoeven niet de voornaamste reden te zijn voor het krijgen van wijkverpleging.

Achtergrondinformatie bij deze oproep

De beroepsorganisatie Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) houdt zich bezig met het ontwikkelen van richtlijnen voor de wijkverpleging. Een richtlijn geeft aanbevelingen en beschrijft hoe de zorg voor een bepaalde groep zorgvragers er het beste uit kan zien. Richtlijnen moeten helpen om de zorg nog beter te maken. Op dit moment overweegt V&VN om een richtlijn te laten ontwikkelen over de zorg bij mensen  met jeuk.

V&VN wil eerst weten welke ervaringen en mogelijk ook knelpunten er spelen in de zorg voor thuiswonende mensen met jeuk. Op basis daarvan kan V&VN beter besluiten of er een nieuwe richtlijn over de zorg bij jeuk moet komen. 

Wilt u meedoen aan een interview?

Om dit te onderzoeken voeren wij vanuit het Nivel binnenkort interviews uit met thuiswonende mensen met jeuk die te maken hebben (gehad) met wijkverpleging. Ook zoeken we mantelzorgers van thuiswonende mensen met jeuk. Bent u zo iemand en wilt u uw ervaringen met ons delen? Het interview vindt plaats in oktober of november, op een voor u passend moment en duurt ongeveer een half uur. U kunt zelf kiezen tussen een telefonisch interview of een interview via beeldbellen.

Zou u geïnterviewd willen worden? Mail dan naar dnalroon.s.[antispam].@nivel.nl [Sofie Noorland]. Als blijk van waardering voor de deelname aan een interview ontvangt u een cadeaubon van 50 euro.

Graag horen we het bij voorkeur vóór 10 oktober, maar uiterlijk 31 oktober als u mee wil doen aan een interview.

Alvast bedankt voor uw reactie!

 

Voor lidverenigingen:

Beroepsorganisatie V&VN gaat de komende jaren verder met het ontwikkelen van richtlijnen voor de wijkverpleging om de zorg  voor thuiswonende cliënten nog beter te maken. Op dit moment overweegt V&VN om een richtlijn te laten ontwikkelen over de zorg bij cliënten met jeuk.

V&VN wil eerst weten of er knelpunten spelen in de zorg bij thuiswonende mensen met jeuk. Ook wil V&VN weten welke oplossingsrichtingen het beste zijn: is dat een nieuwe richtlijn voor de wijkverpleging of zijn andere middelen (bijvoorbeeld scholing) nodig om eventuele knelpunten en kennishiaten aan te pakken? 

Wilt u meedoen aan een interview?

Om dit te onderzoeken voert het onderzoeksinstituut Nivel in opdracht van V&VN binnenkort interviews uit met onder meer zorgverleners, patiënten, mantelzorgers en patiëntvertegenwoordigers. Als vertegenwoordiger van mensen met huidproblemen (Huid Nederland) willen wij u vragen wat belangrijk is voor goede zorg bij jeukklachten. Wilt u uw mening en ervaringen daarover met ons delen in een interview? Het interview vindt plaats in oktober of november en duurt ongeveer een half uur. U kunt kiezen voor een telefonisch interview of via beeldbellen.

Als u mee wil doen aan een interview of nog vragen of opmerkingen heeft, mail dan naar snamlemeb.w.[antispam].@nivel.nl [Wanda Bemelmans]. 

Graag horen we bij voorkeur vóór 10 oktober, maar uiterlijk 31 oktober of u wilt deelnemen aan een interview. Alvast bedankt voor uw reactie!

 

 


 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏