Wat betekent verkiezingsuitslag voor eigen risico?

Geplaatst op 27-11-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter van den Broek

Mogelijke coalitiepartners stellen het aanpassen tot het geheel afschaffen van het eigen risico voor. NSC en VVD willen het eigen risico in ieder geval niet verder verhogen en opdelen naar behandelingen. PVV en BBB willen het eigen risico geheel afbouwen. Mocht over links geformeerd gaan worden, dan vinden zij GroenLinks/PvdA aan hun zijde.

Het eigen risico is ooit ingevoerd om mensen bewuster te maken van  de kosten voor zorg en de verzekeringspremie lager te houden. Voor mensen met chronische huidaandoeningen gaan beide argumenten niet op. Zij hebben vaak geen keuze als het gaat om het gebruik van zorg. Veel huidpatiënten betalen gegarandeerd jaarlijks het verplicht eigen risico, dat daarmee een premie op ziek zijn is en onderdeel van de stapeling van zorgkosten.

Wij onderschrijven een meer solidaire invulling van de zorgverzekering door de afbouw van het eigen risico. Kostenbeheersing is te bereiken door in te zetten op preventie, zelfmanagement en het organiseren van integrale huidzorg.


 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏