Webinar Werk in de richtlijn

Geplaatst op 13-11-2023  -  Categorie: Algemeen

Op dinsdagavond 21 november 2023 van 17:00-18:00 uur organiseert het team richtlijnen van de Patiëntenfederatie een webinar voor patiëntvertegenwoordigers in richtlijnen over werk in richtlijnen.

Hoe heeft werk een plaats in de spreekkamer? Hoe kan dit ook worden meegenomen in richtlijnen? En in welke richtlijnen of juist in een generieke module arbeid.

Dat en nog meer komt aan de orde in het webinar Werk in Richtlijnen op dinsdag 21 november tussen 17:00 en 18:00 uur.

Charlotte van Esch LinkedIn van Spierziekten Nederland  vertelt over een aantal werk gerelateerde projecten binnen Spierziekten Nederland.

Daarnaast deelt zij haar ervaringen hoe ze vanuit het patiëntenperspectief werk bespreekbaar maakt in relevante richtlijntrajecten.

Jeannette van Zee LinkedIn van de Patientenfederatie Nederland is namens de Patientenfederatie de trekker van de generieke richtlijnmodule Arbeid.

Zij neemt ons mee door deze nieuwe generieke module, wat staat daar in. Daarnaast komt ook aan de orde wat betekent dit voor andere richtlijnmodules.

Hoe weet je welke aspecten over werk er in een richtlijn relevant zijn?  Alvast meer lezen Onderzoek Werk in de spreekkamer (patientenfederatie.nl) en Centraal informatiepunt werk

Jouw ervaring is welkom. Heb je ervaring hoe jullie patiëntenorganisatie werk hebben kunnen inbrengen een richtlijn, deel dit voorbeeld dan alvast voor de webinar met ons. Van elkaars ervaring kunnen we leren. Zo kunnen we in de webinar hier ruimte voor creëren, zodat alle voorbeelden de juiste aandacht krijgen.

Tijdens het webinar is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Je kan je vraag ook vooraf alvast stellen, gewoon in een reply op deze email. We zullen ze doorgeven aan de sprekers. De webinar wordt opgenomen en zal t.z.t. via de KIDZtool terug te kijken zijn.

Aansluitend aan dit webinar is er ruimte voor algemene vragen over de betrokkenheid in richtlijnen in ons inloopspreekuur.

Aanmelden kan via email. Je ontvangt dan uiterlijk op maandag 20 november van ons de link naar de webinar.

Wat is een evidence-based richtlijn?
Een evidence-based richtlijn is een document dat op systematische wijze aanbevelingen bevat om artsen, patiënten, zorgverleners en beleidsmakers te helpen bij het maken van beslissingen over passende gezondheidszorg in specifieke klinische situaties. Het doel hiervan is de zorg voor de patiënt te verbeteren. Evidence-based is gebaseerd op een grondige analyse van wetenschappelijk bewijsmateriaal en een evaluatie van de voor- en nadelen van verschillende zorgopties. Een richtlijn is geen vast protocol, maar geeft aanbevelingen. Bij het afwijken van een richtlijn moet de zorgverlener dit documenteren. Hoe kan een evidence-based richtlijn helpen om de zorg voor patiënten te verbeteren? Hoe kunnen patiënten en hun vertegenwoordigers betrokken worden bij het opstellen en implementeren van deze richtlijnen.**

Ervaringen delen

Heb jij ervaring met het inbrengen van het patiëntenperspectief bij richtlijnen of andere kwaliteitsstandaarden, en lijkt het je leuk om jouw kennis te delen? Werk mee aan informatiefilmpjes over jouw bijdrage! Stuur een mail naar tietilawk.[antispam].@patientenfederatie.nl Van elkaars ervaring kunnen we leren.

 

 

 

 


 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland