Zorg: politiek moet pijnlijke keuzen maken

Geplaatst op 20-11-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter van den Broek

Topmannen van zorgverzekeraars vinden dat de politiek pijnlijke keuzen moet maken: zie Menzis-bestuursvoorzitter Wouter Bos bij Op 1 of CZ-bestuursvoorzitter Joep de Groot in de Volkskrant.
De politiek moet volgens hen vertellen welke zorg niet meer betaald wordt. De zorgverzekeraars stellen zich hiermee vooral op als hoeder van onze collectieve portemonnee. Maar zoals De Groot aangeeft, bestaat doelmatigheid naast kosten ook uit kwaliteit.

De zorgverzekeraars zijn vrij bescheiden over hun mogelijkheden om met zorginkoop tot een doelmatige zorg te komen. Dat was oorspronkelijk wel de rol die hen is toebedacht. De afgelopen jaren is vooral geconcurreerd op de verzekeringsmarkt. De CZ-topman bevestigt dat de concurrentie om jonge, gezonde verzekerden is doorgeschoten.

Wij zien al jaren een verschraling van het verzekeringsaanbod voor chronisch huidpatiënten. We zouden graag zien dat de zorgverzekeraars het verschil maken door samenhangende zorginkoop en daarop afgestemde vergoedingen voor specifieke categorieën patiënten. Volgens ons leidt dat tot betaalbare, kwalitatieve en houdbare zorg in de toekomst.
Zie ook ons artikel  Zorgverzekeraars: steeds minder voor meer


 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏