Huid in de klas - Spelmateriaal

 

Hier vind je spelmateriaal over de huid en huidaandoeningen:

Online game over zonnebrandcrème

Fruit Friends is een leuke, educatieve mobiele game, waarbij kinderen vanaf 6 jaar spelenderwijs leren over de gevaren in en rondom huis. Een van de mini-games gaat over het smeren van zonnebrandcrème en is ontwikkeld in samenwerking met Huid Nederland. In de mini-game moeten spelers hun Fruit Friend zo goed mogelijk insmeren, zodat hij niet verbrandt. Smeer je regelmatig en overal in met een dikke laag, want voordat je het weet ben je, net als je Fruit Friend, een gebakken banaan!

Meer informatie: https://www.unive.nl/fruit-friends (gratis te downloaden en te spelen zonder reclame)

fruit-friends-zonnebrand-1 

Kwartetspellen

Er zijn kwartetspellen over de huidaandoeningen lichen sclerosus, eczeem, ichthyosis en mastocytose. Het spel over lichen sclerosus is via Stichting Lichen Sclerosus te verkrijgen, de andere spellen zijn tegen betaling hier te bestellen.

 

Kahoot

Iedere les heeft ook een korte quiz in het online programma Kahoot om te gebruiken (facultatief) om de les te verwerken, of op een ander moment het onderwerp op speelse wijze nogmaals te behandelen.

 

Groep 5/6

Les 1

Les 2

Les 3

Les 4

Les 5

 

Groep 7/8

Hier wordt aan gewerkt, deze komen zsm online. 

Les 1

Les 2

Les 3

Les 4

Les 5

 

 
 

Contactgegevens

073 - 2200433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 

 2021, Huid Nederland. Alle rechten voorbehouden. Huid in de klas is gerealiseerd door Huid Nederland i.s.m. dermatologen van de NVDV, Verpleegkundig Specialisten, onderwijsexperts en patiëntvertegenwoordigers. Financiering is verkregen van ZonMw, NVDV en Menzisfonds.