Menzis steunt Huid in de Klas

 
Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft een chronische huidaandoening. Dat betekent dat ieder kind wel te maken krijgt met een huidaandoening. Of ze het nu zelf krijgen of iemand in hun omgeving, denk aan waterpokken, eczeem, brandwonden en huidkanker. Je kent bijna allemaal wel iemand die dit heeft.

Er is meer kennis nodig over de werking en de bescherming van de huid. Daarnaast moet er ook meer bekendheid komen over  de impact van een huidaandoening op het leven.

Huidpatiënten Nederland ontwikkelt daarom een leskoffer en een website met educatieve materialen over de huid en huidaandoeningen voor leerlingen (8 tot 12 jaar). Dit zorgt voor meer kennis en bewustwording bij kinderen en leerkrachten zonder huidaandoeningen over huid en huidaandoeningen en draagt bij aan verbetering van het sociaal welbevinden van kinderen die wel een huidaandoening hebben.

huid-in-de-klas

Met de leskoffer en de website wordt in de klas door leerlingen en leerkracht aandacht besteed aan de huid en huidaandoeningen. Er komen spreekbeurtpakketten, gratis gastles van dermatoloog en kwartet over de werking van de huid. Hiermee beogen we acceptatie en betere kwaliteit van leven voor kinderen met een huidaandoening en betere bescherming en verzorging van eigen huid om bijvoorbeeld huidkanker te voorkomen.

Wij bedanken Menzis hartelijk voor de bijdrage aan het realiseren van dit project.

Geplaatst op 01-10-2020  

 
 

Contactgegevens

073 - 2200433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 

 2021, Huid Nederland. Alle rechten voorbehouden. Huid in de klas is gerealiseerd door Huid Nederland i.s.m. dermatologen van de NVDV, Verpleegkundig Specialisten, onderwijsexperts en patiëntvertegenwoordigers. Financiering is verkregen van ZonMw, NVDV en Menzisfonds.