Preventieve huidzorg in basisverzekering?

Geplaatst op 15-12-2023  -  Categorie: Algemeen

In de Tweede Kamer tekent zich een meerderheid af om delen van de fysiotherapie en mondzorg weer op te nemen in de basisverzekering. Deze zorg blijkt voor steeds meer mensen niet toegankelijk. Aanvullende verzekeringen zijn niet toereikend om hierin te voorzien. Deze worden te duur en bieden te weinig dekking. Ze worden onverzekerbaar omdat alleen mensen die de zorg gaan gebruiken bereid zijn daarvoor te betalen. Terwijl de zorg waar het om gaat een preventieve functie heeft en daarmee duurdere zorg later – die wel in de basisverzekering zit – kan voorkomen.

Dezelfde argumenten gelden voor de huidzorg. Vergoedingen in de aanvullende verzekering worden steeds verder beperkt. Voor mensen met chronische huidaandoeningen wordt de zorg onbetaalbaar. Ze betalen steeds meer zelf voor hulpmiddelen als pruiken, huidtherapie en zalven.


Hun bestaanszekerheid en kwaliteit van leven staan onder druk. Net zoals bij fysiotherapie en mondzorg kan preventieve huidzorg in de basisverzekering de solidariteit en betaalbaarheid van de zorg versterken.  


Meer lezen over dit onderwerp? Kijk eens naar deze berichtgeving:

 


 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏