U kunt 2x voor de ZORGverzekering kiezen!

Geplaatst op 15-11-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter van den Broek

Gezondheidszorg staat op nummer één op de ranglijst van thema's die het zwaarst wegen voor kiezers bij het bepalen van hun stem voor de komende verkiezingen (bericht nos 4/11). En niet helemaal ten onrechte. Niet alleen in coronatijd stond de zorg onder druk. Ook nu zijn er berichten over de pan uitrijzende zorgkosten, gebrek aan personeel en onbetaalbaarheid van de zorg in de toekomst. En toch horen we er bij de verkiezingen bijna niets over. Valt er wel wat te kiezen? Hebben de politieke partijen een visie? U leest er in het artikel ‘Politiek: 'met de zorg win je geen verkiezingen’ meer over.


En voor degenen die zich hiervan niet zo bewust zijn: deze dagen valt het nieuwe aanbod van uw zorgverzekering 2024 op de deurmat of in de mailbox. Dat zal weer even schrikken en slikken zijn, al doen de zorgverzekeraars hun best te zeggen dat de premies minder hard stijgen dan voorspeld door de Minister in september. Krijg je dan als verzekerde en nog belangrijker als patiënt waar voor dat geld? Puur kijkend naar het verzekeringsaanbod moeten wij constateren dat het weer meer is voor minder (lees het volledige artikel). Premies stijgen, vergoedingen worden minder en keuzemogelijkheden worden beperkt. Niettemin is het verstandig toch te vergelijken en goed te kijken naar uw zorgverzekering. Deze speciale nieuwsbrief over de zorgverzekering bundelt weer alle informatie die relevant kan zijn voor u. Ook als u niet wijzigt van zorgverzekeraar kunnen er veranderingen zijn. Die kunt u maar beter vooraf weten om niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld als u declaraties indient en dan blijkt dat uw hulpverlener niet meer valt onder uw zorgpolis en u die kosten dan zelf moet betalen.

Wij pleiten voor een andere benadering. Gepaste zorg begint bij de patiënt en komt vanuit de inhoud tot een samenhangende aanpak en vraagt om financiële ontschotting. Dit kan pleiten voor het opnemen van extra vergoedingen in de basisverzekering vanuit de gedachte dat preventie en zelfmanagement duurdere zorg voorkomen. Meer zou daarmee weleens tot minder kunnen leiden!

Met uw stem kunt u de verkiezingsuitslag en de te vormen coalitie beïnvloeden. En daarmee ook de toekomstige zorgplannen en de vanuit de zorgverzekering te financieren zorg voor huidpatiënten.
Dus in beide gevallen: toch uw mening vormen en kiezen!
Bij de zorgverzekering 2024 en bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.


 

Contactgegevens

073 - 22 00 433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland