Welkom bij Huid in de Klas!

 

werkblad-klein-voor-lespakket-hidk-paginaVia deze pagina vind je alle informatie over het gratis lespakket Huid in de klas.

Dit lespakket daagt leerlingen van groep 1 t/m 8 uit na te denken over het grootste orgaan in hun lichaam: de huid. Hoe blijft je huid gezond? Hoe voorkom je huidkanker? Welke huidaandoeningen kan iedereen krijgen? Wat is een chronische huidaandoening?

Leerlingen vullen een eigen huidpaspoort in, werken aan opdrachten, bekijken video’s en lezen informatieve teksten. Ze leren over de opbouw van hun huid, verschil in huidskleur, zonverbranding en huidaandoeningen zoals eczeem, vitiligo, psoriasis en alopecia. Leerlingen in de onderbouw maken gebruik van een bijzonder prentenboek.

Het lespakket is flexibel inzetbaar en sluit aan bij de bouwstenen voor nieuwe kerndoelen in het basisonderwijs van het vakoverstijgend thema Gezondheid en het leergebied Digitale geletterdheid.

Klik voor het lesmateriaal in het menu rechts op deze pagina op ‘Leerkrachten’ of ‘Leerlingen’.

Met een internationale subsidie van Global Skin wordt in 2024 ook een Engelse vertaling van het lesmateriaal gemaakt: Skin @ School. Zodat Huid in de klas ook internationaal gebruikt kan worden.

Wil je een gedrukt lespakket ontvangen met leuke extra’s?  

Stuur dan een e-mail

 

Wil je iets weten over je eigen huid of maak je je zorgen? Bespreek dit dan met iemand in je omgeving en/of maak een afspraak bij je huisarts. Een huisarts kan zorgen voor een verwijzing naar een dermatoloog (huiddokter) als dat nodig is.

Veel plezier en succes met Huid in de klas!

 

 
 

Contactgegevens

073 - 2200433
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 

 2021, Huid Nederland. Alle rechten voorbehouden. Huid in de klas is gerealiseerd door Huid Nederland i.s.m. dermatologen van de NVDV, Verpleegkundig Specialisten, onderwijsexperts en patiëntvertegenwoordigers. Financiering is verkregen van ZonMw, NVDV en Menzisfonds.